az érem negyedik oldala.

Tisztelt Látogató! A 20+, korhatárt jelöl; csak saját felelősséggel szabad a belépés. Minden jog elengedve! (köszönet a szolgáltatónak, megint működik e lap )

Egészség.

 

(A férfiaknál feleséggel egész és természetesen a nőknél is a férj a fél. A lelki béke is szükség a testi egészséghez )

Alig 25 éve még sokkal teljesebb volt mint napjainkban (2015-ben) 

Azt ettük amit a környezetünk adott, termett. Az erkölcsös életvitelre törekedve éltünk, jellemzően kerti munkában is, így hasznosan mozgattuk izmainkat, hiszen páratlan értékű "tiszta" élelmet termeltünk. Ami éltetett évszázadokon át. Vagyis ha valaki egészségesen akar táplálkozni, fogyassza nagymamáink főztjeit.

Testünket mozgással túlterhelni is lehet, az egyoldalu mozgáson kívül, de a tétlenség is nagy veszélyeket rejt. Legjobb az "aranyközépút" ugye.

"Ép testben, ép lélek" Hallották még A Kádár korszakban is. (Ma már egyik épsége sem fontos?) Jól bizonyítottan a kettő összefügg, hat egymásra, oda-vissza. A lélek tápláléka a szeretet. A gonosz, a rosszat, a hamist nem kell szeretni. Meg az igazság az igazi lelki eledel.

A gondolatainkal van lehetőségünk mindkettő irányítására, továbá a szellemi és anyagi táplálék jól megválasztásával.

 

 

2017- ben kezdik bevallani, mert pl a csehek is rájöttek, elég lassan ment nekik is, hogy igaz!, a világ szemetét etetik meg velünk,

szinte mindenben, azonos gyártótól, még az autó is jobb a nyugati piacon,

és drágábban adják a hitványabbat.

 

 

 

Az egészséges táplálkozás alapja:

Tudni illik a magyar konyha a világ legjobbja (volt). Ezt a külföldiek határozták meg. Miért is rombolják? Nem véletlenül, talán azóta egészségtelen a kapható élelmiszerek zöme, hogy kb 20 éve felszámolták a hazai élelmiszer ipart? Nemdebár.Így a hazai élelmiszeralapanyag termelőit is tönkre tették ( levágták a fejét. a tönkön ) ( minden döntéshozó tudta, hogy  ez lesz a következménye )

 

Leveseink páratlan sokfélesége, finomsága utólérhetetlen. Ingyenes melléklet; ha valaki nagyon éhes, ugye levessel kezdjük az étkezést, ha nem vagyunk agyonművelve, ami azért leggyakrabban kímélő étel, a gyomrot kiméli meg szinte minden belső szervet.

 

Mezőtúri ismerősöm mondja: "Nálunk már két albán-pékség van" (Szinte látom, amint a derék albánok odahaza ráböknek a térképre, jelesen éppen Mezőtúrra, na, ide megyünk pékséget nyitni.) Kérdem; a magyarok nem tudnak kenyeretsütni? Kicsit gondolkodott, majd határozottan mondja; nem! Mire én; ember! nem emlékszel, hogy nemrég minden magyar asszony, micsoda kenyeret sütött, nem beszélve a pékjeinkről... az valóban Élet volt.

 

1. A búzakenyér. Az élet.

Annak idején mindig csodálkoztam,  mikor magas rangú vendég érkezett, nemzeti szalaggal átkötött kenyérrel és sóval fogadták. (ősi szokás szerint) 

 

Az igazi kenyér nem a teljeskiőrlésű, mert a búza héját a disznó sem eszi meg, alomnak, amire ráfekszik, arra volt jó. Csak. Meg jó a multinak, mert a millió köbméter szemetet, a korpát, jó pénzért eladja. Már beismerik a szakemberek, a gabona héján olyan gombák élnek, amik mérget termelnek, mely hőkezeléssel sem semmisül meg. Meg olyan hormont ami felboríthatja az ember természetét, pl a müzlit nevezték meg a teljeskiőrlésű mellett, miszerint ettől egy kislánynak elkezdődött a vérzése...

A búzát eleink egyszerűen élet-nek nevezték, mert ha "csak" kenyér van, van élet... 

Nemrég minden aratási téma volt a búza sikér tartalma. Ez egy olyan fehérje, ami semmi másban nincs benne.

Aztán, aki emlékszik az iskolára, a királyságaink idejében egy gyilkosság szabott büntetése: 25 év várfogság, kenyéren és vizen...

ez nem halálos ítét volt. (Emlékezzünk, hány hónapig bírták az emberek a vitorláson, az óceánon. A hiányos táplálkozás miatt elég sokan meghaltak)

A többi gabona igénytelenebb növény, és értéktelenebb, kevésbé hasznos élelmiszer. Nemrég a szóját csak állati takarmányként termelték. Pl szarvasmarhának, az is csak akkor ette meg, ha normális takarmány közzé keverték. Ma szinte minden feldolgozott hústermékbe belekeverik a gigantikus termelők elvárása szerint. Ha génmanipulált, a fene se tudja mit okoz. (Már halllani, egyes túlképzettől, hogy a konyhasó okozza napjaink igen gyakori rákos betegségeit. Vajon miért is nem a modern táplálékaiban keresi az okot, egyes szinezékek, tartósítók, ízfokozók, állományjavítók stb)

2. A sertés zsír.

Ez nem vesz fel semmilyen vegyianyagot. (Ezért lett szinte a legdrágább termék a tepertő. A régiségben a tehéncsordák mellett egypár disznót is tartottak, mert a disznóra hatástalan volt a kígyó mérge, a szalonnában semmit nem árt, aztán a sertés megölte a veszélyes állatot.)

Mostanság, a haszonállatokkal megetetnek minden féle gyorsítót, tömegnövelőt vagyis vegyianyagokat, meg az agyon gyomírtózott takarmány növények - ami tovább mehet a fogyasztóba' az emberbe... meg antibiotikumokat, nehogy járvány üsse fel a fejét - ami gyengiti az imunrendszerünket. Miért is van egyre több allergiás? Aztán a húsfeldolgozókba minden készítménybe vegyileg lehet kötni a vizet - eként el lehet adni hús áron, további vegyszerekkel ízesitik, tartósítják stb

Nos' ezeket nem tudják megtenni a szalonnával, így a zsirral sem.

Meg a baromfi zsírok is egészségesek, csak az nem illik minden ételhez.

Aztán a zsírban oldódó vitaminok, nem külön fogyasztjuk aztán a hasunkban rendeződnek, hanem már benne van a zsírban.

 

3. A só. Mégpedig az egyszerű, kezeletlen kősó. Ami nincs tisztítva. Tehát benne van az összes ásványi anyag, az összes nyomelem. Ezektől finom az ize.

Miért is tesznek sok termékbe kálisót? Ki kérte? Hol van a forrása? Persze, kell kálium is a szervezetünkbe, de a szükséges mennyiség bent van a táplálékunkban, a többlet meg mérgező...

Minden ember érzi mennyire sózza meg ételét. Ha véletlenül kissé elsózza, azonnal jelzi a szervezet a több víz ivás igényével. Sótlanul meg ízetlen minden.

4. A tiszta víz.

Hazánkban ma is van (hallani,az egész világon a legtöbb), akár több száz (!) méter agyag szűrő alatt. Akár egy atomháborút is kibir, nem szennyeződik el. Aki mérte, mondja; a szürke agyagban évente 2 cm-t szivárog le a víz...

 

 5. A böjt.

Népünknél nem csupán a husmentességet jelenti, inkább mindenféle finomság kerülését, mi több a házasélet mellőzését, továbbá a mulatozás is szünetelt...

Őseink pontosan tudták; semmit sem lehet a végtelenségig fomozni, inkább vissza léptek egy böjtnyi időre, aztán megint új lett a régi jól bevált.

Jellemzően nem öncéluan, inkább másokért végeztük. Közben, mellesleg elvégeztük a méregtelenítésnek nevezett tisztulást.

A nagyböjt nálunk 42 napig tart, más keresztény népeknél 40 napig. Jézus Krisztus rettenetes meggyalázásáig. Az Ő tiszteletére.

Mi magyarok, szintén egyedülálló módon, pénteken' minden pénteken böjtöltünk ( ezért volt tésztás nap az étkezdékben a péntek) Szűz Máriáért, királynőnkért,

hogy elviselje fájdalmát, fia keresztfája alatt.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 55
Heti: 96
Havi: 540
Össz.: 86 026

Látogatottság növelés
Oldal: egészség
az érem negyedik oldala. - © 2008 - 2024 - huszplusz.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »